İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili uyarılarda bulundu. Bektaş, “Fazla et tüketildiği zaman homosistein denilen bir toksit madde vücutta fazlalaşıyor. Bu da damar sağlığını bozuyor. Kalp-damar hastalığı ve inme riskini artırıyor. Eğer çok fazla miktarda et tüketildiyse, sonraki öğünde bol miktarda su içmek, yeşillik ve yoğurt tüketmek iyi gelebilir. Böylece hem sindirim rahatlar hem de vücuttaki yük azalır” dedi.
Related Posts
MİT, PKK/YPG’nin sözde asayiş sorumlusunu etkisiz hale getirdi
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye Kamışlı’daki sözde asayiş sorumlusu Eymen Coli’yi düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Coli, örgütün Türkiye’ye yönelik faaliyetlerinde yer alıyor ve akrabaları da örgüt içinde faaliyet yürütüyor. Etkisiz hale getirilmesiyle bölge halkının üzerindeki örgüt baskısının azalması bekleniyor.
Irak’ın kuzeyindeki terör kamplarına hava harekâtı
MSB; Hakurk, Metina ve Gara’ya yönelik hava harekâtında 16 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklandı.
Alman ordusunda kriz: En büyük sıkıntısı açıklandı
Alman Meclisi Federal Ordu Sorumlusu Eva Högl, silahlı kuvvetlerin en büyük sıkıntısının personel, altyapı ve teçhizat olduğunu kaydetti.