İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili uyarılarda bulundu. Bektaş, “Fazla et tüketildiği zaman homosistein denilen bir toksit madde vücutta fazlalaşıyor. Bu da damar sağlığını bozuyor. Kalp-damar hastalığı ve inme riskini artırıyor. Eğer çok fazla miktarda et tüketildiyse, sonraki öğünde bol miktarda su içmek, yeşillik ve yoğurt tüketmek iyi gelebilir. Böylece hem sindirim rahatlar hem de vücuttaki yük azalır” dedi.
Related Posts
Düzce’de zincirleme kaza: 3 yaralı!
- Mehmet Karaman
- 25 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Düzce'nin Aydınpınar Caddesi Otluoğlu mevkiinde meydana gelen zincirleme kazada otomobilde sıkışan kadınlar itfaiyenin müdahalesiyle kurtarıldı.
Bakanlıktan Google’a ‘satılsın’ baskısı
- Mehmet Karaman
- 25 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Bakanlığın Washington DC Bölge Mahkemesine yaptığı 23 sayfalık başvuruda, şirketin Chrome'u satmaya zorlanmasının rakipleri için…
Eşini öldüren katil uzman çavuşa indirimsiz ağırlaştırılmış hapis cezası
- Mehmet Karaman
- 25 Kasım 2024
- 5 min
- 0
Elazığ’da 32 yaşındaki fizyoterapist teknikeri Burcu Demir’i 8 Şubat’ta katleden Uzman Çavuş Murat Coşansel’in yargılandığı…