NASA: Lir gök taşı yağmuru başlıyor

NASA’dan Lir Göktaşı Yağmuru Uyarısı

Her yıl nisan ayında gökyüzünde gerçekleşen Lir gök taşı yağmurunun bu yılki zirve tarihinin 21 Nisan gecesi ile 22 Nisan sabahı arasında olacağı açıklandı.

NASA’dan yapılan açıklamada, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkeden çıplak gözle bile izlenebilecek gök taşı yağmuru sırasında, saatte ortalama 15 meteorun gözlemlenebileceği belirtildi.

22 Nisan saat 03.00 ile 05.00 arasının en iyi gözlem zamanı olduğu vurgulanan açıklamada, gökyüzü meraklılarının şehir ışıklarından uzak durarak karanlık alanları tercih etmeleri önerildi. Uzmanlar, özellikle kırsal bölgeler, sahil şeritleri ve karanlık gökyüzü parklarının gözlem için uygun olduğunu belirtti.

Related Posts

Genetik veri devinde kriz: Müşteriler bilgilerini sildirmek için yarışa tutuştu

Kişisel genetik test şirketi 23andMe, iflas koruma başvurusunun ardından büyük bir veri gizliliği kriziyle karşı karşıya. Şirketin geçici üst yöneticisi Joseph Selsavage’ın Kongre’ye bildirdiğine göre, 1.9 milyon kullanıcı, yani tüm müşteri tabanının …

Cihazlarınız ıslanınca aslında ne oluyor? İşte yanlış bilinen doğrular

İnternetteki forumlarda ıslanan cihazı kurutma tavsiyeleriyle dolu olsa da; sıvı koruması ve tamiratla ilgili sorunlu efsaneler, tüketiciler için gerçeği kurgudan ayırmayı zorlaştırıyor.

Geleceğin casusluk sistemi; Sentient

ABD istihbarat programlarının geliştirdiği gizli yapay beyinle tanışın.

Bakan Uraloğlu: Mobil hizmet kalitesi denetlenecek

“Artık ‘İnternet çekmiyor’, ‘telefon çekmiyor’ gibi şikayetler teknik olarak çok daha sağlıklı şekilde izlenebilecek”

Türkiye, elektrikli araç satışlarında dünya çapında ilk 10’a girdi

Türkiye, elektrikli araç satışlarındaki ivmenin artmasıyla son 1 yılda dünyada en fazla elektrikli araç satılan 10 büyük pazardan biri haline geldi.

Uzaydan gelen gizemli sinyal: 44 dakikada bir tekrarlanıyor

NASA’nın Chandra X-ışını Teleskobu, daha önce benzeri görülmemiş kozmik bir nesnenin, aynı anda hem radyo dalgaları hem de X-ışınları yaydığını tespit etti. Sinyalin her 44 dakikada bir tekrarlandığı belirtildi.