SGK uzmanı tarih verdi: Kademeli emeklilik düzenlemesi ne zaman çıkacak?

EYT Düzenlemesi Sonrası Kademe Emeklilik Tartışmaları

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 28 Şubat 2023’te kabul edilen EYT düzenlemesi, yurttaşların emeklilik hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağladı. Bu düzenleme ile birlikte 8 Eylül 1999 ve öncesine kadar işe giren vatandaşlar, yaş şartı engelini ortadan kaldırarak erken emeklilik hakkına kavuştular.

Ancak, söz konusu tarihten sonra işe girenler için emeklilik süreleri 10 ila 15 yıl arasında ertelendi, bu durum yurttaşlar arasında adaletsizlik tartışmalarına yol açtı. Bu durumun sürdürülemez olduğunu belirten Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, kademeli emeklilik düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

‘Kademeli Emeklilik Mutlaka Çıkacak’

Karakaş, benzer bir sürecin EYT yasası öncesinde de yaşandığını hatırlattı ve kademe emeklilik düzenlemesinin gerekliliğine dikkat çekti. Kademeli emekliliğin bir gün mutlaka hayata geçeceğini belirten Karakaş, adaletsizliklerin giderilmesi gerektiğini ve bu konunun yakın zamanda tartışılacağını dile getirdi.

‘Kademe Emeklilik İçin Tarih Belirtildi’

Karakaş, kademe düzenlemesinin 2027 yılında yapılacak genel seçimlerde belirleyici olacağını açıkladı. 4 milyondan fazla kişinin bu düzenlemeyi beklediğini belirten Karakaş, bu konunun seçimleri etkileyecek büyüklükte bir kitleye hitap ettiğini ifade etti.

‘Bütçeye Yük Bindirmeyecek’

Karakaş, kademe emeklilik düzenlemesinin EYT gibi bir yük getirmeyeceğini söyledi. Adaletli bir geçiş süreci olacağını ve sadece sigorta girişine göre kademelendirme yapılacağını belirtti. Bu düzenlemenin hükümet açısından daha kolay uygulanabilir olduğunu vurgulayan Karakaş, vatandaşların hak ettikleri emeklilik hakkına adil bir şekilde kavuşacaklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

TİM İhracat Talep Endeksi martta azaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi, martta aylık bazda yüzde 1,3 azalışla 99’a gerildi.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Küresel piyasalar ABD’de açıklanacak büyüme ve istihdam verilerine odaklandı

Küresel piyasalar, ABD-Çin tarifelerine ilişkin iyimserlik ve yumuşayan söylemlerle geçen hafta pozitif seyrederken, gözler büyüme ve istihdam verilerinin açıklanacağı yeni haftaya çevrildi.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir