İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili uyarılarda bulundu. Bektaş, “Fazla et tüketildiği zaman homosistein denilen bir toksit madde vücutta fazlalaşıyor. Bu da damar sağlığını bozuyor. Kalp-damar hastalığı ve inme riskini artırıyor. Eğer çok fazla miktarda et tüketildiyse, sonraki öğünde bol miktarda su içmek, yeşillik ve yoğurt tüketmek iyi gelebilir. Böylece hem sindirim rahatlar hem de vücuttaki yük azalır” dedi.
Related Posts
Kimyagerler Çamaşır Yıkarken Ne Kullanıyor?
- Mehmet Karaman
- 26 Kasım 2024
- 3 min
- 0
Çamaşır yıkamak için hangi deterjanın kullanılacağı, birçok kişi için kafa karıştırıcı bir mesele olabilir. Toz…
Ekrem İmamoğlu: MHP ve Meclis Başkanıyla görüşmeye hazırız
- Mehmet Karaman
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ülkemizde ne yazık ki…
Düzce’de zincirleme kaza: 3 yaralı!
- Mehmet Karaman
- 25 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Düzce'nin Aydınpınar Caddesi Otluoğlu mevkiinde meydana gelen zincirleme kazada otomobilde sıkışan kadınlar itfaiyenin müdahalesiyle kurtarıldı.